Biografie

Piano

Mijn podiumdebuut als elfjarige in de Rotterdamse Doelen is de start van mijn carrière als klassiek pianiste.

Tijdens de middelbare school volgde ik de vooropleiding voor klassiek piano aan het Conservatorium van Utrecht bij Henk Ekkel. Tijdens mijn Bachelor heb ik bij Paolo Giacometti mogen studeren. In 2008 heb ik mijn Bachelor afgerond en een plaats aangeboden gekregen in de Master of Music opleiding. Daar volgde ik de Master Kamermuziek bij Klára Wurtz. Ik studeerde in 2011 af met een concert kamermuziek met strijkers. Mijn afstudeeronderzoek richtte zich op de manier van lesgeven aan talentvolle kinderen.

Na mijn Master diploma ben ik gaan werken als docent en later als kerndocent bij een programma ontwikkeld voor talentvolle kleuters door het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, genaamd PIPO (Project Inleidend Piano Onderwijs). Dit project hebben we vervolgens ook naar het UCK in Utrecht gebracht.

In en na mijn studie heb ik deelgenomen aan kamermuziekprojecten in binnen- en buitenland en heb ik geregeld verschillende instrumentalisten en zangers begeleid. Als pianiste en repetitor ben ik vijf jaar verbonden geweest aan het Zeister Mannenkoor.

Sinds 2013 ben ik woonachting in Groningen en heb ik een bloeiende privé lespraktijk opgebouwd.

Yoga

Twee passies van mij die samenkomen in een les; yoga en muziek. In mijn yogalessen maak ik gebruik van muziek en deel ik mijn veelzijdige muzikale interesses in diverse muziekstijlen met een gevarieerde playlist. Ik speel af en toe op het harmonium of laat stilte je leiden.

Toen mijn zus mij meevroeg naar een Yoga Festival ben ik mijn eerste yogalessen gaan volgen om niet helemaal zo groen als gras daar aan te komen. Ik moest heel erg wennen om niet competitief te zijn. Ik had een heel makkelijk (yoga)lijf en perfect om de luie yogi te zijn. Zoveel moeite hoefde ik niet te doen met een hypermobiel lichaam. Ik leerde hoe ik op een andere manier in mijn kracht kon staan. In mijn studententijd heb ik vele vormen van yoga beoefend; Bikram, Ashtanga, Hatha, Iyengar, Yin yoga en allerlei andere vormen die er later zijn bijgekomen.

In 2014 ben ik een 500 uurs yoga opleiding gaan volgen bij NamoNamah in Westerbroek. Ik leerde over de filosofie en in deze opleiding stond het 8-voudig pad van Patanjali centraal.

Ik ben mijzelf verder gaan specialiseren in de Chinese geneeskunst in relatie met yin yoga. Bij stillnessinyoga heb ik eerst de 5 elementenleer bestudeerd in een 100 uurs opleiding, waarbij Kriya meditatie en yin yoga centraal stonden. Afgelopen jaar is die verdieping verder gegaan om de meridianen in ons lichaam nog beter te begrijpen en heb ik een specialisatie afgerond in de wondermeridianen.

Na een ongeval is mijn yoga lichaam veranderd. Ook deze kennis van het opnieuw leren kennen van mijn lichaam helpt mij in het kunnen begeleiden van andere lichamen, zodat de mind zich kan overgeven aan de fysieke houding en er binnen jouw mogelijkheden veiligheid gewaarborgd blijft.