Workshops

workshops 2023

Iedere 2 maanden een XL yogales

 

Live (klassieke) pianomuziek met yoga.

Toegankelijk voor elk niveau en iedere leeftijd.  

Verdieping, bezinning, ontspanning.

Kosten: €30,- (incl. BTW)

Bij van Houten: Oliemuldersweg 47

Yoga en het element METAAL

Zondag 15 oktober 2023
10.00 – 12.15
 
Net zoals de herfstbladeren van de bomen vallen, staat het metaalelement voor loslaten en afscheid nemen. Vanuit de yogahoudingen is dit door aandacht te besteden aan het loslaten van spanningen en beperkende gedachten. 
Het element Metaal wordt geassocieerd met zuiverheid en helderheid. Het zuiveren van lichaam en geest, zodat we ons kunnen concentreren op het essentiële.
 
De pianomuziek helpt je met de verbinding tussen jou en jouw gevoelsleven, het loslaten van spanning en om een diepe rust te ervaren in de houdingen. 

Laat je verrassen!

Yoga en het element WATER

 
Zondag 17 december 2023
10.00 – 12.15
Met de natuur in winterslaap nodigen we lichaam en geest uit om te verstillen en naar het maximale yin te gaan. Net zoals water zich aanpast aan elke vorm wordt het water element in yoga gezien als een symbool van aanpassingsvermogen en de moed om los te laten. 
 
In deze workshop beoefenen we veelal de yin yogahoudingen. 

 

Yoga en de 5 elementen

Vrijdag 2 februari 2024
19.30 – 21.45
In de TCM (Traditionele Chinese Geneeskunst) vertegenwoordigen de vijf elementen verschillende organen, emoties, seizoenen en andere aspecten van de natuur en het menselijk lichaam. Het beoefenen van yoga in overeenstemming met de elementen kan helpen bij het balanceren en stimuleren van de energie en het bevorderen van een gevoel van diepe rust, ontspanning en zelfbewustzijn. 
 
Als je de workshop vorig jaar al hebt gevolgd, ben je opnieuw welkom. De insteek en theorie zullen verschillen van de vorige workshop.