YOGA & PILATES

Hatha yoga

Hatha verwijst naar het evenwicht tussen tegengestelden. Ha (zon) en tha (maan). 

In deze lessen verenigen we lichaam, geest en gevoel met elkaar. De manier waarop is telkens anders, omdat geen enkele dag hetzelfde is. Iedere les zullen we middels een thema openheid ervaren, zowel fysiek als in onze geest. Er is aandacht voor fysieke houdingen, de adem, meditatie en er is veel aandacht voor jou als individu. 

Muziek helpt jou verdiepen, muziek geeft jou energie en in de les mag stilte ook als muziek in de oren klinken. 

Van zweten tot een langere meditatie; alles staat open in deze les. Alle stijlen worden gecombineerd en tegengestelden ontmoeten elkaar in het midden; balans.

Yin Yoga

In de yin yogalessen blijven we langer in een houding om zo bij diepere lagen in onszelf te komen. Fysiek heb je letterlijk de tijd nodig om de stuggere weefsels, bindweefsel, te kunnen bereiken. Een aantal minuten in een houding doet ook mentaal wat met je. Rust en ontspanning of juist thema’s die je van de mat af tegenkomt. Vanuit zachtheid verdiepen we. De meridianen vanuit de Chinese Geneeskunst dienen als uitgangspunt voor de keuze van de houdingen. 

Pilates

Bij Pilates train je houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest. Het hele lichaam wordt in 60 minuten getraind en met name jouw kern; een korset van spieren rondom je rug, buik en bekken. 

In de lessen maak ik graag een combinatie van yoga en pilates om zo naast flexibiliteit ook kracht te ontwikkelen en op te bouwen vanuit coördinatie. 

In elke les wordt het hele lichaam getraind en ieder lichaamsdeel komt aan bod. De oefeningen zijn voor iedereen geschikt en waar nodig bieden aanpassingen een oplossing. Ook voor de gevorderde leerling is er de mogelijkheid tot groei door gebruik te maken van verschillende levels.

Privéles

Een privéles kan plaatsvinden bij mij thuis in de Oosterparkwijk in Groningen of bij jou thuis. Tijdens een privé sessie yoga of pilates is er tijd en ruimte om dieper in te gaan op persoonlijke vragen. 

Een losse privéles kost €45,- exclusief BTW en reiskosten. In overleg zijn er meerdere lessen af te nemen als pakketprijs. Neem hiervoor contact met mij op. 

Locatie en tarieven

De groepslessen yoga en pilates vinden plaats op de dinsdagavond in de Oosterparkwijk in Groningen. 

Heesterpoort 18 is een intieme zaal waar plek is voor 8 deelnemers. Zodoende behouden wij voldoende afstand tot elkaar en is er veel ruimte voor individuele aandacht. 

TARIEVEN

De lessen worden verdeeld over blokken. Wanneer er plek is in de groep kun je per blok instromen wanneer je wilt. De les wordt opgenomen en bij afwezigheid is er de mogelijkheid de les online te volgen via Zoom. Je ontvangt hiervoor een link naar de les die één week geldig is.

BLOK HERFST: 9 lessen van 26 oktober t/m 21 december.

Het lesgeld voor blok HERFST bedraagt €100,- (incl. 9% BTW)

Een losse les kost €15,- en is op aanvraag mogelijk.

LESTIJDEN:

18.30 – 19.30 PILATES             

19.45 – 20.45 HATHA YOGA

21.00 – 22.00 YIN YOGA

LOCATIE:

Heesterpoort 18 in Groningen